Select Page

HNS BiH predvođen HDZ-om BiH će sam formirati novu Vladu u ŽZH: Osvojili 15 od 23 zastupnička mjesta

HNS BiH predvođen HDZ-om BiH će sam formirati novu Vladu u ŽZH: Osvojili 15 od 23 zastupnička mjesta
Kako smo već pisali, lista HNS BiH predvođena HDZ-om BiH uvjerljivi je pobjednik izbora u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Prema prvim neslužbenim i nepotpunim rezultatima do kojih je došao ABCportal, spomenuta lista je na izborima za skupštinu Županije Zapadnohercegovačke osvojila 15 od 23 zastupnička mjesta, tako da će sigurno ponovno moći sama formirati Vladu na čelu sa Zdenkom Ćosićem.

– HDZ BiH i lista HNS-a su kako sada stvari stoje na pragu 16-og zastupničkog mandata što jasno govori kome su birači ove županije dali povjerenje, za ABCportal izjavio je dosadašnji, a vjerojatno i budući premijer ŽZH Zdenko Ćosić.

Što se tiče ostalih stranaka imamo izjave iz redova HSP-a BiH koji očekuju dva zastupnička mjesta u Skupštini, dok iz HSP-a dr. Ante Starčević poručuju da su i oni budući stanari Skupštine ŽZH.

HDZ 1990 bi mogao računati na tri ili četiri svoja zastupnika u županijskoj skupštini.

Kasnije bi mogli doći do još nekih podataka a zanimljivo je možda napomenuti da su izborni rezultati NSRzB također javnosti nepoznati, međutim vjerojatno je da će i oni biti zastupljeni u Skupštini.

U Županiji Hercegovačko-neretvanskoj stranke okupljene oko HNS-a BiH također su ostvarile pobjedu i mogle bi imati 12 mandata u skupštini ove županije.

OGLASI

Loading