Select Page

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna, sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna, sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju

Nikolina plaža u Baškoj Vodi 2015. u izboru Daily Maila svrstana je među deset najprivlačnijih plaža na Mediteranu, a godinu prije pogled s web-kamere na tzv. Nikolinu proglašen je jednim od najljepših na svijetu.

Plaža je ime dobila po sv. Nikoli Putniku, zaštitniku Baške Vode, čiji se kip nalazi na mulu pred plažom. I zaista, plaža izgleda fantastično. Izvija se posuta šljunkom i uokvirena borovima, a njome se proteže šetnica.

Baška Voda posljednjih je 15-ak dana puna. Sada je tu negdje oko 12.500-13.000 gostiju, ali s obzirom na to da smo plaže proširili, kapacitet im je veći pa se taj broj i ne primijeti – zadovoljan je načelnik općine Joško Roščić. Skreće pozornost na to da nema prometnih gužvi. Baška Voda ima velike hotele i goleme kapacitete i općina, koja ima oko 3500 stanovnika, ostvarit će oko milijun i 100 tisuća noćenja, piše Večernji list.

– I to nije realan broj noćenja, sigurno je i 30% više jer se iznajmljuju i stanovi. Ključ ide iz ruke u ruku i nikakva nadzora nema. U Baškoj Vodi i Promajni riječ je sigurno o tisuću ležajeva.

Općina organizira svakodnevna događanja, najviše u Baškoj Vodi, ali i u Bratušu i Promajni, da bi im se gosti zabavili. Iz Baške Vode svakodnevno se organiziraju izleti brodovima ili na Cetinu, imotska jezera, Kravice, Neretvu, u Dubrovnik…

OGLASI

Loading