Select Page

ŽZH: Ministrica s ravnateljima pred početak školske godine

ŽZH: Ministrica s ravnateljima pred početak školske godine

Danas je u dvorani Vlade Županije Zapadnohercegovačke s početkom u 10:30h održan sastanak s ravnateljima svih škola s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Ministrica Daniela Perić je na početku sastanka pozdravila sve prisutne i zahvalila svima na dolasku. Otvorila je sastanak s temom sigurnosti u školama i mjerama koje su se već poduzele po tom pitanju i onima koje će se provoditi. Ravnatelji su iznijeli svoja iskustva s provedbom mjera sigurnosti, naveli su neke izazove s kojima su se susretali i prednostima koje su donijele određene mjere.

Na sastanku se razgovaralo i o Kurikulskoj reformi koju će provoditi Vlada Županije Zapadnohercegovačke. Stav Vlade Županije Zapadnohercegovačke je da smo na dobrom putu, naglasila je ministrica, a nadolazeće vrijeme će se iskoristiti za provedbu edukacija od strane Zavoda za odgoja i obrazovanje ŽZH o provedbi reforme. Načine, oblike i metode provedbe ove reforme utvrđuju učitelji koji sudjeluju u kreiranju i provedbi Kurikulske reforme.

Zaključak sastanka ravnatelja i ministrice Perić je taj kako su sve škole spremne. U ovoj školskoj godini će i dalje biti podrška jedna drugima kako bi se nastava u učionicama provodila što kvalitetnije na dobrobit svih učenika.

OGLASI

Loading